Landgoed Hizzard heeft zich met 30 anderen in Friesland aangesloten bij Stichting Rustpunt.nu
Er zijn zo’n 500 in heel Nederland. Je kan er even zitten, een kopje koffie /thee drinken, je elektrische fiets opladen of naar het toilet .

Missie van stichting Rustpunt:
Op bestaande erven, langs routestructuren in het buitengebied, aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen waar deze niet aanwezig zijn en deze in stand houden.
Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een -uit inlands hout vervaardigse- robuuste picknickset en een typisch boomstam-fietsrek een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage. Ook kan van het toilet gebruik gemaakt worden. Rustpunten zijn een initiatief van Heemskerk Advies- en Ontwikkelingsbureau en neergelegd in de Stichting Rustpunt. Meestal zijn rustpunten ingericht bij bebouwing (een boerderij of ‘landhuis’) en bieden ze de recreant een plek om even op adem te komen, een kopje koffie te drinken en eventueel een elektrische fiets op te laden. In heel Overijssel en Groningen, Laag Holland (NH), de Achterhoek en op de Veluwe zijn inmiddels bijna 500  Rustpunten actief. In West-Friesland en een gedeelte van Utrecht komen er binnenkort ook een aantal bij.
Op de meeste locaties kun je een kijkje nemen op het erf zelf en iets opsteken over cultuurhistorie van het pand  en de streek of  over de passie van de bewoner zelf. Op enkele Rustpunten zullen tevens eigen agrarische producten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde kaart aanwezig van het gebied, waarop alle punten, inclusief naam, adres en woonplaatsgegevens vermeld staan.
Er is vaak informatie aanwezig over welke horecagelegenheid of belevingplek een mogelijk volgende stop kan zijn. Voor smartphones zijn alle locaties gratis te uploaden vanaf de website rustpunt.nu, terwijl ook een digitale fietsrouteplanner en de Rustpuntzoeker op die site aanwezig zijn.