Nieuws

Berichten over Landgoed Hizzard

Ervaar de zomerse rust bij de vijver van Landgoed Hizzard met deze twee video's van de Amazing A's.

Read more

Het is al weer even geleden, maar hier nog wat foto's van Landgoed Hizzard, gemaakt in het afgelopen winterseizoen.

Read more6559

Een menselijk skelet op de terp van Hizzard: een toevalsvondst Paula Kalkman & Annet Nieuwhof Klik op onderstaande link om het complete artikel te lezen. Paleo-aktueel 27 | 2016 2016. 144 blz. Paperback. €19,95 ISBN 9789491431968 Met de jaarlijkse

Read more

Geseliich tegearre beantsjes puolje yn Lollum by Landgoed Hizzard foar de kommende winter. Uitzending Omrop Fryslân Hea! fan 3 oktober 2016 17:35 "Piet Kaastra moat alle froulju tefreden hâlde by it puoljen fan de reade krobbe en it wâldbeantsje yn Lollum".

Read more1

"We zijn in de provincie Friesland (Fryslân), in de driehoek Harlingen-Bolsward-Leeuwarden. Hier voeren smalle, slingerende wegen naar prachtige terpdorpen waarvan de namen pure romantiek zijn: Waaksens, Wommels, Lollum. Even buiten Lollum ligt Hizzard, het domein van het opgewekte echtpaar Kaastra" Lees

Read more2

Zaterdag 3 september komt Muziektheater Tinto op Landgoed Hizzard. De voorstelling "Je valt me tegen" gaat over het openen van je hart. Over liefde, over dromen, durven, doen en delen. De korte, elkaar snelopvolgende scènes, worden afgewisseld met prachtige

Read more

Op Landgoed Hizzard sta je met je camper midden in de vrije natuur, met alle voorzieningen onder handbereik in de boerenschuur, zoals luxe toilet- en douchegelegenheid, en draadloos internet via Wifi.

Read more1

Een breed scala aan exposanten op onze gezellige, overdekte fair, met tal van demonstraties en activiteiten op het gebied van creativiteit, schoonheid, toegepaste kunst en lekker & gezond eten. U kunt het gehele landgoed vrij bezichtigen en wandelen door de tuinen en het natuurgebied.

Read more3

Piet Kaastra staat centraal in deze minidocumentaire van het programma Hea! van Omrop Fryslân: "Fan hiele grutte beamstammen makket Piet meubels en túnmeubilêr. En dy meie der dan ek wol wat rûch útsjen want it hout moatte je sjen neffens Piet, oars kinne je better meubels fan keunststof keapje."

Read more

Update 2: ruim een jaar later is onze prairietuin uitgegroeid tot een prachtige onderhoudsarme siertuin.

Read more

In januari 2014 zijn er een twintig tal Friese zilverpel kuikens uitgebroed in een broedmachine op Landgoed Hizzard.

Read more

In de woonbijlage van de Leeuwarder Courant van 29 juni 2013 heeft Gitte Brugman een schiterend bijdrage geschreven over het bijzondere interieur en exterieur van Landgoed Hizzard.

Read more

Een zomerse foto-impressie met fraaie beelden van Marcel Oosting gemaakt op Landgoed Hizzard in augustus 2013.

Read more

WBE (wildbeheereenheid) brengt bezoek aan Landgoed Hizzard. Met beelden van een spectaculaire demonstratie met roofvogels.

Read more85

Update: de prairietuin, die pas drie maanden geleden werd aangelegd, begint al behoorlijk uit te lopen.

Read more81

Nu beschikbaar: verse biologische producten uit eigen tuin, te koop via de marktkraam aan de Hizzaarderlaan.

Read more

Duo Eaglefield gaf op zondag 7 juli 2013 een swingend “huiskamer concert” in de schuur van Landgoed Hizzard.

Read more54

Tussen 2012 en 2013 worden er in Fryslân 8500 iepen herplant voor het behoud van de iep in ons land. Ook op landgoed Hizzard zijn er 12 iepen herplant. Deze iepen zijn resistent voor de iepen ziekte.

Read more34

In samenwerking met Lianne's siergrassen van www.prairietuin.nl is er op Landgoed Hizzard een siertuin aangelegd met en sterke en kleurrijke plantengemeenschap van grassen en vaste planten.

Read more56

Een artikel over de zonnepanelen en de levering van elektriciteit door landgoed Hizzard.

Read more

Een winterse serie foto's gemaakt door Marcel Oosting op Landgoed Hizzard, gemaakt in december 2012.

Read more42

Zondag 9 september 2012 vond de jaarlijkse startzondag van de PKN (Protestantse Kerk in Nederland) gemeente Lollum-Waaxens plaats in de boerderij op Landgoed Hizzard. Een bijzondere dienst op een bijzondere locatie.

Read more54

Het nieuwste bouwproject van een riant houten tuinhuis, fraai gelegen aan een glooiende waterkant.

Read more5261

Weer een kunstzinnige landschappelijke creatie van Piet Kaastra: "compositie met drie bulten drogend gras"

Read more129

Sfeervolle 'ouderwetse' foto van het werken met de tractor en hooibalenpers tijdens het hooiseizoen van 2012 gemaakt op Landgoed Hizzard.

Read more42

Eindelijk onder moeders vleugels vandaan: het eerste torenvalk jong (wikel) is uitgevlogen op 8 juli 2012.

Read more89

In het vroege voorjaar van 2011 vestigde een stelletje torenvalken zich op het Landgoed Hizzard. De foto's zijn gemaakt toen de 3 weken oude torenvalken werden geringd.

Read more187

Het is weer voorjaar op Landgoed Hizzard! Vrolijke fotoimpressie door Marcel Oosting.

Read more905

Voorbereidingen voor de beroemde wandeltocht, de vrierde Slachtemarathon op 16 juni 2012 . Vanaf het wad tot in het hart van Friesland kronkelt de Slachte van Oosterbierum tot Raerd, die trots uitsteekt boven het groene weide-landschap.

Read more

Rondom het landgoed liggen vele actieve agrarische bedrijven, zodat onze fotograaf Marcel Oosting altijd mooie plaatjes van landbouwdieren kan schieten in de omgeving.

Read more45

Sfeerimpressie met foto's gemaakt door Marcel Ooosting tijdens het winterseizoen 2011 op Landgoed Hizzard.

Read more85

Wetenswaardigheden over de struisvogels van Landgoed Hizzard.

Read more

Praktische informatie over de fietsroutes en het specifieke weide-landschap in de omgeving van Landgoed Hizzard.

Read more

Wat is precies een Landgoed en aan welke wettelijke eisen moet je voldoen? Deze vragen worden hier beantwoord.

Read more

Fotogalerij van de ontluikende voorjaarsnatuur in en om Landgoed Hizzard.

Read more

Op de terp van Landgoed Hizzard staat een prachtig kunstwerk van Piet van Mook. Hier meer feitelijke informatie over de 'Vijfvoudpiramide' en achtergrond van de kunstenaar.

Read more

Video van GPTVFriesland met de drie kunstenaars van Facit uit Franeker over hun kunstexpositie in Landgoed Hizzard bij Lollum.

Read more

Fraaie foto's van de kunstexpositie op Landgoed Hizzard met prachtige houten beelden van Sikko de Vries, de kleurrijke schilderijen van Gé Corporaal en de oogverblindende metalen objecten Sjoerd Jansons.

Read more

Opening van de kunstexpositie op Landgoed Hizzard op hemelvaartsdag 2 juni 2011, met een toespraak door Elisabeth Bok van kunstenaarsvereniging Facit uit Franeker.

Read more